دیپلم گردشگری

گردشگری

دیپلم گردشگری کاردانش شامل چهار درس مهارتی راهنمای عمومی گردشگری، راهنمای طبیعت گردی (اکوتوریسم)، راهنمای محلی و راهنمای موزه است.

مهارتهای این دوره مجموعاً شامل 34 واحد درسی طبق استانداردهای مجموعه هشتم کاردانش آموزش و پرورش است.

 

دوره های آموزشي دیپلم گردشگری

كد استاندارد
راهنمای عمومی گردشگری 2/1/33/99-5
راهنمای طبیعت گردی ( اکوتوریسم ) 2/1/36/91-5
راهنمای موزه 1/1/30/91-5
راهنمای محلی 2/1/94/91-5

 

در این دیپلم کار آموز در مهارت راهنمای عمومی گردشگری با مفاهیم کلی راهنمایی سفرهای داخلی و خارجی، شناخت کافی از صنعت سفر و گردشگری، زبان تخصصی سفر و گردشگری، آداب و رسوم قومیتهای مختلف کشور، روحیات ملل، ویژگیهای تاریخی، و جغرافیایی و معماری ایران، سخنوری و فن بیان، الگوهای رفتاری بین المللی، نحوه بکارگیری فناوری اطلاعات، کاربرد قوانین مرتبط با صنعت گردشگری، مذاهب گوناگون و کمکهای اولیه در سفر آشنا و مهارت آموزی می نماید.

در دوره مهارت راهنمای طبیعت گردی ( اکوتوریسم ) کارآموزان با اکو سیستم، اکو توریسم، مجموعه قوانین و مقررات محیط زیست، نحوه استقرار و زندگی در طبیعت، حیات وحش، زمین شناسی، اقلیم و هواشناسی، انواع گونه های گیاهی ایران، روحیات اقوام ایران و سایر ملل، عکاسی و فیلمبرداری در طبیعت، سخنوری و فن بیان، ورزش های مرتبط با طبیعت گردی، فنون راهنمایی، منطق حفاظت شده و زبان تخصصی آشنا خواهند شد .

در دوره مهارتی راهنمای موزه گردشگری کارآموزان با مفاهیم کلی راهنمایی سفرهای داخلی و خارجی، موزه و موزه داری، ویژگیهای موزه های مختلف، تقسیم یندی موزه های بر اساس موضوع نحوه معرفی اقلام موزه، موزه های نویتو عوامل حفاظتی و امنیتی موزه ها، شناخت کافی از صنعت سفر و گردشگری، زبان تخصصی سفر و گردشگری، آداب و رسوم قومیتهای مختلف کشور، روحیات ملل، ویژگیهای تاریخی و جغرافیایی و معماری ایران، سخنوری و فن بیان، الگوهای رفتاری بین المللی، نحوه بکارگیری فن آوری اطلاعات، کاربرد قوانین مرتبط با صنعت گردشگری، مذاهب گوناگون و کمکهای اولیه در سفر آشنا و مهارت آموزی می نماید.

در دوره مهارتی راهنمای محلی گردشگری کارآموزان با شناخت ویژگیهای تاریخی، فرهنگی، طبیعی، گونه های زیستی و اقلیمی و صنایع دستی محلی (استان محل سکونت کار آموز در صورت شرکت در آزمون) و الگوهای رفتاری و آداب معاشرت و زبان بین الملل آشنا پیدا خواهد نمود.

طول دوره دیپلم گردشگری حدوداً پنج ماه میباشد و کلاسها طی سه جلسه در هفته و دوساعت در هر روز برگزار میشود. قبولی این دوره بسیار بالا و در حدود 100٪ میباشد.

  • متقاضیان این دوره مهارتی باید دروس عمومی و دروس تکمیلی را نیز بگذرانند.

جزوات و نمونه سوالات دوره های دیپلم گردشگری کامل ، مختصر و مفید میباشد.

دیپلم گردشگری بدلیل جذابیت دروس و سادگی نسبی آن در مقایسه با سایر دیپلمها اخیراً بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

در انتهای دوره در صورت شرکت در آزمون های هماهنگ سازمان فنی و حرفه ای و کسب نمره قبولی مدرک مربوطه صادر میگردد

کاربرد شغلی

دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی، تورها، موزه ها و دفاتر فروش بلیط های مسافرتی

صنعت توریسم و گردشگری اگر از مهمترین عناصر مورد توجه در سیاستگذاری های کشورها در قرن حاضر نباشد بی شک یکی از پراهمیت ترین آن هاست. این توسعه مستلزم مهیا شدن محیطی مناسب برای رشد است. ایجاد این محیط مناسب در گرو ایجاد فرهنگ گردشگری و به دنبال آن مناسب ترین نوع آن یعنی گردشگری فرهنگی است.

اما لازمه ایجاد این فرهنگ ، ایجاد ارتباطات اجتماعی است. مطمئناٌ از طریق تعاملات فرهنگی و گفتمان ، برخوردهای بیشتری بین ملتها صورت گرفته و تمایل بیشتری به سمت ارتباطات بیشتر که در نهایت به گسترش گردشگری ختم میشود، پدید می آید. تا زمانی که تمامی آحاد جامعه مفهوم گردشگری را حس نکنند و آن رادر قالب تعاریف فرهنگی نگنحانند و یا به عبارت دیگر احساس نیاز فرهنگی ایجاد نشود، کاربرد اقتصادی نمیتوان برای آن در نظر گرفت . بر این اساس ، فرهنگ هر جامعه بستر مناسبی جهت رشد و تکامل گردشگری است و گردشگری ایحاد شده میتواند بر مبنای فرهنگ رایج در جامعه تعریف شود . با توجه به مطالب بیان شده فوق نیاز به افراد متخصص و ماهر در رشته راهنمای گردشگری جهت نیل به این اهداف بیش از پیش احساس می شود.

شرایط لازم برای ورود به رشته راهنمای گردشگری

  •     قبولی پایه سوم راهنمایی یا پایه نهم تحصیلی
  •     شخصیت گرم وپر شور
  •     داشتن انعطاف پذیری و فن بیان

نوع مهارتهای فنی که هنرجو در این دوره آموزش می بینند.

  •    راهنمای محلی ( توانایی شناخت ویژگیهای تاریخی و جغرافیایی محلی، شناخت صنایع دستی، فرهنگی، طبیعی و…..)
  •    راهنمای عمومی گردشگری ( بررسی ویژگیهای تاریخی ایران، بررسی روحیات ملل،بررسی مذاهب و……..)
  •    راهنمای موزه ( تاریخچه و کلیات ساختار موزه، موزه های ایران و جهان، بازاریابی و طراحی موزه و…….)
  •    راهنمای طبیعت گردی ( اکوتوریسم) (شناخت اکو سیستم،حیات وحش،گونه های گیاهی،اقلیم و آب و هوا و……..)

که مجموعاٌ 34 واحد درسی را در بر می گیرند.

شرایط و نحوه ادامه تحصیل

هنرجویان پس از اخذ مدرک دیپلم از آموزشگاه می توانند در مقطع کاردانی در دانشگاه های آزاد، جامع علمی و کاربردی ،پیام نور و غیر انتفاعی می توانند در مقطع کاردانی و بالاتر ادامه تحصیل دهند. همچنین فارغ تحصیلان شاخه کاردانش

می توانند پس از طی دوره پیش دانشگاهی در مقطع کارشناسی نیز شرکت کنند.

آینده شغلی و بازار کار

  •    دفاتر هواپیمایی
  •    سازمان هواپیمایی کشور در بخش صدور بلیط
  •    سازمان میراث فرهنگی و گردشگری
  •     تور گردانی گشت سفر
  •     در صورت ادامه تحصیل مهمانداری هواپیما و……